Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE FOTOĞRAF SERGİSİ

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE FOTOĞRAF SERGİSİ

-KURTAR ÇAKIN’IN OBJEKTİFİNDEN 45’INCI YILINDA KIBRIS

SANKO SANAT GALERISI’NDE FOTOGRAF SERGISI

MURATAGA, SANDALLAR VE ATLILAR KATLIAMI FOTOGRAFLARI

SANKO SANAT GALERISI’NDE SERGILENECEK

 

Sanko Sanat Galerisi’nde, Kibris Baris Harekati'nda Murataga, Sandallar ve Atlilar Katliamlarini çektigi fotograflarla dünyaya ilk duyuran gazeteci olan Kurtar Çakin’in, “Kurtar Çakin’in Objektifi’nden 45’inci Yilinda Kibris” temali fotograf sergisi açilacak.

 

1946 yilinda Mersin'de dogan Kurtar Çakin meslege lise yillarinda basladi. Türk Haberler Ajansi ve Günaydin Gazetesi'nde muhabir ve temsilci olarak 16 yil süreyle görev yapti. Sabah Gazetesi'nde 6 yil bölge temsilcigi yapan Çakin, Kanal 6 Televizyonu bölge temsilciligi görevinde bulundu.

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde 12 yil baskanlik yapan Kurtar Çakin, Günaydin Gazetesi'nde çalistigi dönemde 1973 yilinda Arap-Israil Savasi'nin Sam cephesinde, 1974 Kibris Baris Harekati’nda, Iran-Irak Savasi'nin Iran cephesinde ve iki kez Israil-Lübnan Savasi'na görev yapti.

 

Kibris Baris Harekati'nda Murataga, Sandallar ve Atlilar Katliamlari'ni çektigi fotograflarla dünyaya ilk duyuran gazeteci oldu. Bu fotograflar dünya basininda da yer aldi. Katliamlar sonrasi çektigi bir fotograf “Dünyanin En Aci 43 Fotografi” arasinda yer aldi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1978 yilinda “Insanlariyla Satilik Köy” haberiyle ikincilik, 1979 yilinda Kahramanmaras Katliaminda çektigi fotografla ikincilige layik görüldü.

 

“Insanlariyla Satilik Köy” haberinin öyküsü ünlü oyuncu Sener Sen'in basrolünü oynadigi “Zügürt Aga” filmiyle beyaz perdeye aktarildi.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basin Hizmeti Ödülü sahibi olan Kurtar Çakin Ankara Üniversitesi Iletisimliler Vakfi tarafindan geçtigimiz yillarda “40 Yilin En Iyi Gazetecisi” ödülüne deger görüldü. Gazeteci Kurtar Çakin, Kibris Baris Harekati’nda çektigi fotograflari Adana ve Mersin’in ardindan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde katliamlarin yasandigi Murataga Köyü’nde devlet protokolünün de katildigi törenle sergiledi.

 

9 yildan beri yayin hayatini sürdüren ulusal moda & magazin dergisi Fashion VIP Dergisi'nin kurucusu olan Çakin, evli, iki çocuk ve üç torun sahibidir. Kurtar Çakin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarlari Dernegi üyesidir.

 

Kurtar Çakin’in Sanko Sanat Galerisi’nde, Kibris Baris Harekati’nin yildönümünden bir gün önce, 19 Temmuz 2019 Cuma günü saat 17.30’da açilacak sergisi, 2 Agustos’a kadar gezilebilecek.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı